Ideelle klimatiske forhold gjør Gran Canaria til et perfekt golfreisemål, med mulighet til å trene på favorittsporten din 365 dager i året. En ekstra bonus er at de fleste golfbanene på øya er nye, som betyr at du finner moderne baner utviklet med tanke på de mest krevende spillerne.

Det er for tiden 8 golfbaner på Gran Canaria, hver og en er bygd av de mest anerkjente internasjonale golfbanedesignerne. Eksperter rangerer disse banene som noen av de beste i Spania.

Real Club de Golf de Las Palmas:

Grunnlagt av landsforviste briter i 1891, er Real Club de Golf de Las Palmas faktisk den eldste golfbanen i hele Spania. Beliggende sør for Pico de Bandama, tilbyr denne banen utrolig utsikt over Caldera de Bandama, et spektakulært vulkansk krater.

Designet av Mackenzie Ross, har denne par-71, 18-hullsbanen, to puttinggreener, treningstee, pitchinggreen, instruktører, pro-shop, utleieservice, restaurant og en utmerket vinkjeller. Det er også to tennisbaner der, et rideområde og et svømmebasseng.

Beliggenhet: Carretera de Bandama s/n 35380 Santa Brígida

Las Palmeras Golf:

Denne par-54, 18-hullsbanen, designet av Antonio García Garrido, ble åpnet i 2006. Med en praktisk beliggenhet nær byen, nyter Las Palmeras vakker utsikt over Canteras-stranden og det brusende Atlanterhavet.

Golffasilitetene blir avrundet med en 1000 m² puttinggreen og et stort chippingområde. Barneområdet og barneværelset er praktisk for de som har barn. Det er også en snackbar, restaurant og terrasse her.

Beliggenhet: Avenida Doctor Alfonso Chiscano Díaz s/n – Las Palmas

El Cortijo de Campo:

Denne banen har vært arena for viktige internasjonale mesterskap, i tillegg til å være sentrum for Peugeot Oki Tour og Professional Senior og det spanske kvinnemesterskapet. Designet av Blake Stirling (ledende designer hos Pete Dye) og Marco Martín, inneholder denne par-72, 18-hullsbanen raske greener og, med opp til seks tee per hull, tilbyr den stor variasjon og høy nok vanskelighetsgrad. Den har også seks innsjøer og mer enn 600 gamle palmetrær som omgir dem. Andre fasiliteter inkluderer golfskole, treningskurs, chippinggreen, puttinggreen og treningsbunker, i tillegg til utleie av golfbiler, bager og køller.

Beliggenhet: Autopista del Sur G.C. 1 / Km 6,4 – Telde

Oasis Golf:

Eksperter anser denne 18-hulls, par-54-banen, en miniatyrreplikasjon av berømte amerikanske baner, for å være en av de beste i verden. Flere hindringer, slik som iøynefallende innsjøer og sandbunkere, danner en storartet kontrast til den grønne frodigheten på denne banen. Som den eneste golfbanen på Gran Canaria med flomlys, oppmuntrer Oasis Golf besøkende golfspillere til å spille om natten også, når temperaturene – særlig om sommeren – er mer behagelige. Den huser også en pro-shop, restaurant, bag- og kølleutleie, i tillegg til et barnerom.

Beliggenhet: Autopista del Sur G.C. 1 / Km 6,4 – Telde

Maspalomas Golf:

Da Mackenzie Ross skulle designe denne banen tok han de omringende dynene med i beregningen. Som resultat av det tilbyr Maspalomas Golf en ekstremt lang og flat bane med lange, brede gater. Selv på de varmeste dagene gjør nærheten til havet og de milde vindene, avkjølt av passatvinder, at et besøk på denne banen blir en uforglemmelig opplevelse.

Denne 18-hulls, par-73-banen er vertssted for mange anerkjente internasjonale konkurranser, og tilbyr en treningsgreen, drivingrange, instruktører, fasiliteter for leie av golfbiler, bager og køller, butikk, restaurant og snackbarer.

Beliggenhet: Avda. Touroperador Neckermann – Maspalomas

Salobre Golf og Resort:

Du finner Salobre Golf, en av de nyeste golfklubbene på Gran Canaria, plassert i et storslått scenario med raviner og vulkansk landskap typisk for sørdelen av øya. Og det frodige grønne på banen danner en skarp kontrast til omgivelsene.

Designet av Roland Fauré, dekker den interessante og krevende par-71, 18-hulls Salobre Sur-banen en lengde på 6 km. Den vanskeligere Salobre Norte, også kjent som monsterbanen og designet av Ron Kirby, inneholder også 18 hull, men er par-72. Denne komplekse fasiliteten inkluderer en golfskole, treningsområde, drivingrange, puttinggreen, utleie, hydromassasje, pro-shop og restaurant med terrasse.

Beliggenhet: Autopista Gran Canaria 1 / Km 53 – Urbanización El Salobre – Maspalomas

Anfi Tauro Golf:

Du finner Anfi Tauro Golf i kommunen Mogán, på sørsiden av øya. Med en 9-hulls, par 27 pitch-og-puttbane, åpnet i 2001, og en nyere 18-hulls par-72-bane, ligger denne klubben i fantastisk omgivelser. Med spektakulære innsjøer med krystallklart vann og et stort utvalg av planter og blomster, tilbyr stedet også en storslått utsikt mot fjellene. I tillegg til en puttinggreen og et treningsområde, finnes det en kafeteria og drivingrange.

Beliggenhet: Barranco del Lechugal, Valle de Tauro s/n – Mogán

Meloneras Golf:

Denne vakre golfbanen løper langsetter Meloneras-bukten sør på øya og ble designet av Ron Kirby. Med en 18-hulls, par-71-bane med 9 hull som tilbyr fantastisk fjellutsikt og de andre 9 tilbyr utsikt mot havet. Banens design er veldig attraktiv med hull som starter lett og deretter gradvis blir vanskeligere. Fokuset på detaljer er viktig for Meloneras Golf – selv golfbilene er utstyrt med

Beliggenhet: Autopista GC 500, s/n, Meloneras