Flytid

Ca. 5 timer 40 minutter fra Oslo.

Tidsforskjell

Norsk tid ÷ 1 time.

Transport

Flyet lander på flyplassen utenfor Las Palmas. Bussturen fra flyplassen til Arguineguín tar ca. 60 minutter (43 km), avhengig av antall stopp. Reiser du med rutefly kan du forhåndsbestille privat transport. (se taxi info under reiseinformasjon)

Sol & bad

I Patalavaca er det en ca. 150 meter lang sandstrand. Badeviken i sentrum av Arguineguín har steinete bunn og mørk lavasand. Mellom Arguineguín og Puerto Rico ligger Anfi Beach, som er ca. 200 meter lang og har hvit korallsand. Du kan leie parasoller og solsenger på de fleste strendene.

Aktiviteter

Tennis. Anfi Tauro Golf ligger bare 6 km fra Arguineguín. I Puerto Rico (4 km) er det windsurfing og flere typer vannsport, squash, minigolf og fiskemuligheter.

Mat & drikke

Noen restauranter og flere barer.

Veiledende priser
På restaurant:
Frokost (f.eks. kaffe/te, toast, pølse, egg og juice) – 9,50 euro
Pizza/hamburger – 10,50 euro
Salat – 7,50 euro
Kjøtt- og fiskeretter – fra 16,50 euro
Stor øl – 4 euro
Et glass vin – fra 4 euro
Cocktail – fra 9 euro
Kaffe – 2 euro
Vann 1 liter – 2,50 euro

I butikk:
Coca Cola 33 cl – 1,20 euro
Øl på flaske 33 cl – 1,30 euro
Melk 1 liter – 1,50 euro
Vin 75 cl – fra 7 euro
Vann, 1,5 liter – 1,50 euro

Uteliv

Flere restauranter og kafeer både i kjøpesenteret Ancona og i havnen. Sunwing Arguineguín Seafront har underholdning flere kvelder i uken.

Shopping

Supermarkeder og noen få butikker i Arguineguín. Ta også gjerne en tur inn til hovedstaden Las Palmas, her er det fine shoppinggater og et stort utvalg av butikker.

Kommunikasjon

Taxi til Puerto Rico ca. 5 euro. Buss til Playa del Inglés ca. 2,5-3,5 euro. Til Las Palmas koster det ca. 7,5 euro.

Valuta og kredittkort

Euro (EUR). Flere minibanker. Bankkort aksepteres i stor utstrekning.

Pass og visum

Visum behøves ikke.

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen.
Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Vaksinasjoner

Ingen vaksinasjoner behøves, men vi kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Vær & klima

Gran Canaria ligger på samme breddegrad som Marokko og har et jevnt og fint klima året rundt. De fire klimasonene gjør at temperaturen kan variere mye. Oppe i fjellene midt på øya, der det er kontinentalklima, merker man forandringene på årstidene. På 1.500 meters høyde over havet kan det komme snø om vinteren, og om høsten faller løvet av trærne. Om våren kommer de nye skuddene akkurat som hjemme. Om sommeren er det behagelige temperaturer med maksimum 35 grader og en behagelig bris ved kysten.

Noen ganger i året kan det blåse vinder fra Afrika og da blir det veldig varmt, opp mot 45 grader lokalt er ikke uvanlig. Siroccovindene er varme og tørre og de fører med seg sand. Calima heter vinden som er varm og tørr. Inn over den nordlige delen av øya blåser det nesten alltid passatvind. Det gjør at det ofte er overskyet om formiddagen i Las Palmas. I Las Palmas, som ligger i den subtropiske sonen, er det som regel noen grader kjøligere enn på sydsiden som har nordafrikansk klima. Om sommeren ligger middelstemperaturen på rundt 25 grader og om vinteren rundt 18 grader.

Karneval

Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas går karnevalet av stabelen 29. januar til 21. februar 2016 og i Maspalomas/Playa del Inglés 19. februar til 28. februar. I karnevalsukene er det folkeliv og musikk i gatene til sent på natt/tidlig morgen og enkelte gater blir til tider avstengt. Ekstra livlig er det rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

En annen årlig folkefest i Maspalomas/Playa del Inglés er Pridefestivalen. I 2016 går den av stabelen 1. til 15. mai, og forholdene er stort sett de samme som under karnevalet.

Turistbyrå

Den spanske stats turistbyrå
Kronprinsens gate 3
0251 Oslo
Telefon 22 83 76 76
E-post: oslo@tourspain.es
Hjemmeside: www.tourspain.no

Lover, lokale skikker og regler

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.